Çayeli iş ilanları

Çayeli, Rize'nin şirin bir ilçesidir. Etrafı bir çok yeşil bitki örtüsü ile kaplıdır ve bu da iş imkanlarına yansımaktadır. Rize ilinin yaklaşık uzaklık olarak 18 km doğusunda yer alır. Batı sınırında Rize merkez ve Güneysu ile , Doğu sınırı Pazar ile, güney sınırında Çamlıhemşin ve İkizdere ile berber ve kuzeyden de Karadeniz ile sınırları belirlenmiştir. Sınırlarındaki bu çeşitlilik kültürel etkileşime ve farklı iş meslekleri sunmaktadır.

Çayeli ve köylerindeki halk çok çesitlidir. Karamanoğlu boylarından bile oluşabiliyorlar. Bazı arazı yapılarındaki köylerde ise bölgenin yerli halknı kimin oluşturduğu belli değildir. Ama genel olarak yerli halkı Hemşinliler oturabiliyor. Çayeli'nden sonraki ilçelerde ise (Pazar, Fındıklı, Ardeşen)  türkçe konuşulmuyor. Türkçe yerine Lazca da konuşulabiliyor. Bu daha dil üzerine olabilecek olan iş imkanlarını artırmaktadır.


Çayeli’nin İkliminin İş İmkanlarına Etkileri

Çayeli’nin ikliminin iş imkanlarına etkileri aslında çok fazladır. Rize'de kışları ılımk, yazları genelde serin ve  her mevsimi yağmur yağışlı olan bereketli bir iklim görülür. Elli yıl boyunca yapılan ölçümler sonucunda iklimin çok fazla değişiklik göstermediği tespit edilmiştir. Çayeli’nin bu yağışlı ve bereketli iklimi toprağı humus açısından zengin kılmaktadır. Topraktan elde edilen bu verimli tarım üzerindeki bir çok iş imkanına olanak sağlanmaktadır.


Çayeli’nin Bitki Örtüsü 2021’de İş İmkanlarını Nasıl Etkiler?

Çayeli'nin bitki örtüsü 2021’de iş imkanları nasıl etkiler sorusunun cevabına önce Çayeli’in iklim örtüsünden bahsetmekle başlayalım. Çayeli’nin topraklarının % 50’ye yakını fundalıklarla ve ormanlık alanlarla  kaplıdır. Ormanlar 3000 – 3500 metre yüksekliğe kadar çıkabilmektedir. O bu ağaçların uzunlukları bir çok farklı parkurdan oluşan engel parkları yapılmasını sağlamaktadır. Bu özellik değerlendirilerek bir çok farklı park ve beraberinde iş imkanı elde edilebilir. Çayeli’nin % 25’i çayır, % 20'si  sonradan ekilmiş ve dikilmiş, Sonradan ekilip dikildiği için normalde olmayacak olan   alanlarla kaplıdır. Çayeli’nin bitki örtüsü nde de fındık ağaçları büyük bir nimettir. Bu araçlar sayesinde fındık toplamacılığı ve üretimi yapılmaktadır. Bu fındıkların çeşitlendirilmesi açısından da bir çok farklı sektöre iş imkanı sağlamaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uludağ iş ilanları